Sistem integracijska rješenja

Sistem integracijska rješenja putem povezivanja elemenata poslovnog procesa i organizacije, pružaju Vam mogućnost povećanja produktivnosti i fleksibilnosti, te Vam mogu znantno smanjiti troškove poslovanja u Vašoj tvrtci.

 1. 1. Infrastrukturna rješenja

  Active Directory

  Active directory sustav je centralna lokacija za mrežnu administraciju unutar tvrtke. Pomoću Active directory sustava možete točno odrediti razine i mogućnosti pristupa podatcima i programima određenim korisnicima ili skupinama korisnika. Prilikom prijave korisnika na računalo unutar tvrtke, računalo pomoću šifre specificira kojoj pristupnoj razini korisnik pripada. Ovaj sustav će Vaš IT sektor znatno pjednostavniti, te Vam smanjiti troškove održavanja. Active directory sustav preduvjet je svim Microsoftovim serverskim rješenjima.

  Email kolaboracija

  Email kolaboracija odvija se putem Microsoft Exchange Servera. Microsoft Exchange Server je serverska strana klijent-server aplikacije. Koristi se u tvrtkama koje koriste Microsoftovu platformu. To je kolaborativna aplikacija dostupna svim zaposlenicima tvrtke u obujmu koji je moguće točno definirati. Aplikacija se sastoji od: elektroničke pošte, kalendara, kontakata i zadataka i povezana je s Microsoft Outlookom na PC i Mac uređajima, te mobilnim platformama Iphone i Android. Sve informacije su uz pomoć ove aplikacije sinkronizirane na svim gore navedenim platformama. Ova aplikacija omogućava Vam uvid u zajedničku Email komunikaciju, zajedničke kontakte, kalendar i zadatke unutar tvrtke.

  Migracija

  Migracija IT sustava potrebna je kod potrebe za zamjenom hardvera zbog proširenja kapaciteta ili kvara, ili kod potrebe za zamjenom softvera i hardvera (32 bitni na 64 bitni), te kod potrebe za zamjenom operacijskog sustava i servisa ( mail serveri, ISA serveri, baze podataka). Dakle, ukoliko želite zamjeniti bilo koju od Vaših IT komponenata, a pritom zadržati sve svoje podatke i načine rada, imate potrebu za migracijom.

  Projektiranje i izvođenje sistemskih rješenja

  Vršimo izradu cjelokupnih rješenja instalacija sustava:

  • Snimka stanja mrežne opreme
  • Projektiranje sustava
  • Prijedlog rješenja i izrada plana instalacije
  • Izrada dokumentacije

  Izvodimo radove instalacije sistemskih rješenja:

  • Nabavka i instalacija hardvera i softvera
  • Stabilizacija sustava
  • Primopredajni zapisnik
  • Održavanje

  Sigurnost

  Osim zaštite od virusa i neželjene pošte, te redovitog apliciranja sigurnosnih zakrpi za operativne sustave na klijentima i serverima, potrebno je poduzeti još nekoliko sigurnosnih mjera kako bi IT sustav bio u potpunosti zaštićen od zlonamjernih napadača, gubitka podataka i pada samog sustava.

  Virtualizacija

  Virtualizacija servera podrazumijeva mogućnost više virtualih servera instaliranih na jednom fizičkom serveru te Vam povećava iskoristivost fizičkog servera sa prosječnih 5-8 posto, na 60-80 posto. Također, virtualizacija servera znatno Vam može smanjiti troškovei pojednostavniti administraciju servera 1. 2. Hardverska rješenja

  Implementacija računala

  Implementacija računala podrazumijeva isporuku, postavljanje i konfiguraciju računala na Vašu postojeću ili novu mrežu.

  Hardverske implementacije

  Nabavljamo i postavljamo sve hardverske djelove bilo da se radi o nadogradnji postojećih ili postavljanju novih sustava.

  Storage (Sustavi za pohranu podataka)

  Tvrtle svakim danom imaju sve veću potrebu za skladištenjem podataka. Većina podataka trebala bi biti dostupna i jednostavna z a pronalazak većini zaposlenika , stoga se preporućuje skladištenje na uređaje kojima većina zaposlenika ima pristup. 1. 3. Softverska rješenja

  Antivirus, Antispyware, Antispam

  Antivirus, Antispyware i Antispam zaštite od virusa i spama, neophodne su svim tvrtkama bez obzira na djelatnost i veličinu tvrtke. S obzirom da je oko 80 posto ukupnog svjetskog mail prometa spam, za pouzdan rad Vašeg ukupnog IT sustava, jedna od neophodnoih komponenti su upravo gore navedene zaštite.

  Print servisi

  Ukoliko Vaša tvrtka ima povećane zahtjeve za ispisom raznih dokumenata, onda je integracija print servisa idealno rješenje za Vas. Integracijom print servisa, printeri se instaliraju na server te Vam omogućuju centralizirano nadziranje dokumenata u redovima čekanja za ispis te primanje obavijesti u slučaju pretanka ispisa. Nudimo vam mogućnost instalacije printerskih konekcija na klijentska računala. Integracija print servisa može znatno smanjiti broj intervencija i zahtjeva za održavanjem, čime ćete smanjiti i troškove Vaše tvrtke.

  Sigurnosna pohrana podataka

  Sigurnosna pohrana podataka podrazumijeve pohranu sigurnosnih kopija, na različite medije (trake ili disove), a i njihov povrat u slučaju bilo kakvih neočekivanih problema. Implementacija sustava za zaštitu pohrane podataka nužna je kako biste se zaštitili od neželjenog brisanja, gubitka ili oštećenja podataka Vaše tvrtke.